KONOPLJINO OLJE ima veliko nenasičenih maščobnih kislin

izdelek-konopljino-oljeKONOPLJINO OLJE je zelo bogato saj vsebuje kar osem esencialnih aminokislin, veliko vitaminov B kompleksa  in vitamin E. KONOPLJINO OLJE ima veliko enkrat in večkrat nenasičenih maščobnih kislin. Skoraj 90 odstotkov, kar je izredno pomembno za človeško prehrano.

Ob tem je treba še posebej poudariti, da vsebuje KONOPLJINO OLJE od 50 do 70 odstotkov linolne (omega-6) kisline in od 15 do 25 odstotkov alfalinolenske kisline, ki ji danes pravimo kar omega-3 maščobna kislina.

 

 

Poudariti moramo, da je konopljino olje mogoče uporabljati tudi v različne zdravstvene namene. Olje vsebuje tudi gamalinolensko kislino (GLA), ki je pomembna za imunsko odpornost.

Povečuje tudi tvorbo prostaglandinov in s tem pospešuje zdravljenje vnetnih procesov.

Olje iz konoplje je edino jedilno olje, ki vsebuje to pomembno sestavino. S tem oljem je torej mogoče nadomestiti drage kapsule GLA.

Omega-3 maščobne kisline – s tem pa tudi konopljino olje – so v veliko pomoč pri lajšanju bolečin. Uporabljajo ga tudi pri bolnikih z AIDS-om, glavkomom, astmo, epilepsijo in še pri nekaterih drugih bolečinskih stanjih.


Deli to informacijo z ostalimi