Nove zastrupitve s kolački, tokrat v Lendavi

Kot poročajo policisti, so kaznivega dejanja neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami osumljene tri osebe, ki so povabljencem na pikniku ponudile pecivo temnorjave barve, t. i. brownieje, v katere so dodali indijsko KONOPLJO, a po poročanju policistov gostom niso povedali, kaj uživajo.

Pet udeležencev piknika je tako kmalu po zaužitju peciva zaznalo nenavadno vedenje oz. telesne znake, zaradi katerih je eden poiskal tudi zdravniško pomoč. Pri njem so na podlagi testa urina ugotovili prisotnost THC (tetrahidrokanabinola). Nihče drug zdravniške pomoči ni iskal.

 

Trojici zdaj grozi ovadba zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, četverici pa ovadba zaradi suma kaznivega dejanja onesnaženja živil ali krme.
Vsi udeleženci delavnice o industrijski konoplji doma

Za 15 udeležencev delavnice o uporabi INDUSTRIJSKE KONOPLJE v zdravilne namene v Bio parku Vrbje pri Žalcu, ki so se zastrupili s THC, se je na srečo dobro končalo. Kot smo že poročali, je predavatelj med predavanjem predstavil različne proizvode, pridelane iz INDUSTRIJSKE KONOPLJE, kot so KONOPLJINO OLJE, KONOPLJINA SEMENA, konopljina moka in drugi.

Nekatere proizvode so prinesli tudi obiskovalci delavnice sami. Med predavanjem so preizkušali predstavljene izdelke in tudi tiste, ki so jih prinesli s seboj.

Vir: http://www.siol.net/novice/crna_kronika/2015/07/zastrupitevthclendava.aspx

Deli to informacijo z ostalimi